miercuri, 30 iunie 2010

Bucataria Italiana - Spaghete Bologneze cu carnat de casa


Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente
250 grame spaghete
1 canat de casa
1 ceapa
3 catei usturoi
300 ml de bulion
apa
Busuioc
Oregano
Sare
Ulei

Mod de preparare
Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei.
Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga carnea de la un carnat de casa. Se amesteca continuu pana ce se prajeste carnatul, avand grija totodata sa nu se arda ceapa si usturoiul. Se adauga 300ml de bulion. Daca este prea gros se adauga si apa (cam o cana). Se acopera si se lasa la foc. Se amesteca sa nu se prinda. Cand a scazut apa si avem un sos consistent se adauga oregano si busuioc si se potriveste cu sare.
Se servesc spaghetele cu sos din abundenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu