miercuri, 9 februarie 2011

Friptura de porc cu glazura de condimente

Ingrediente:

  • o pulpa de porc fara os de 5 kg
  • 2 linguri seminte de coriandru
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 linguri cuisoare
  • 2 bucati anason stelat
  • 7 linguri zahar brun
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • 250 g mustar Dijon
  • 6 morcovi
  • 1 radacina de telina medie
  • 3 cepe
  • 2 fire de praz
  • 1 capatana de usturoi
  • 5 frunze de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 pahar otet din vin alb
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru marinarea carnii pune toate condimentele intr-o tigaie si prajeste-le timp de 2-3 minute. Zdrobeste-le si pune-le intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul si mixeaza. Pune 2/3 din amestecul de condimente intr-o oala mare, impreuna cu sarea si 5 litri de apa. Adu la punctul de fierbere si apoi inchide focul. Cand amestecul s-a racit, toarna-l peste pulpa de porc si da-o la frigider pentru 24 de ore la marinat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu