Cinci trucuri pentru mancaruri mai gustoase

Chiar daca esti un bucatar incepator, asta nu inseamna ca nu poti avea cateva trucuri care sa iti faca musafirii sa exclame de uimiri atunci cand gusta din preparatele tale. Iata ce te invatam noi:

Suc de lamaie

Poate da o aroma excelenta mancarii si e un truc vechi pentru multe retete. Il poti folosi pe fripturi, in salate in loc de otet si chiar in aluaturi de prajituri. Un secret ar fi sa adaugi suc de lamaie in sosul pentru paste – ii va da o aroma speciala!

Sare

De regula, incercam sa folosim cat mai putina sare, din motive de sanatate. Dar, deseori, sarea e cea care aduce la “suprafata” aroma mancarurilor. Ai grija – daca pregatesti legume sau paste, adauga sare in apa in care fierb. Pentru carne, insa, adauga sarea fie inainte, fie dupa ce ai terminat de gatit. Altfel, carnea se va intari.

Zahar

Exista un motiv bun pentru care foarte multe retete cer si zahar – aduce o aroma aparte. Pana si painea facuta in casa trebuie sa aiba putin zahar, pentru a ii da drojdiei o aroma buna. Incearca sa adaugi un pic de zahar sosului de rosii pentru paste – vei simti diferenta!

Ierburi

Desigur, condimentele stim cum sa le folosim, dar nu cumva folosim aceleasi ierburi de fiecare data cand gatim? Patrunjelul e ales cel mai des, dar de ce nu incerci sa adaugi ghimbir sau lemongrass? Poti adauga oregano data viitoare cand faci salata si, eventual, poti pune si cateva frunze de busuioc. Vei fi surprins de rezutlat.

Grasimi

Oricat ne-am feri de ele, graismile sunt cele care poarta aromele unui preparat. Un pic de ulei sau unt poate schimba aroma unui fel de mancare – sa nu mai vorbim despre smantana! Prajeste puiul in unt in loc de ulei – vei vedea ca va avea un gust mai bun!