marți, 29 iunie 2010

Bucatarie frantuzeasca - Cartofi Frantuzesti

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente: 
Pentru 4-5 persoane:
- 1kg. cartofi
- 300-400gr. de carnat afumat de casa sau cu sunca
- 5-6 oua (un ou se lasa pentru smantana)
- 250gr.smantana
- 100ml.lapte
- sare, piper, vegeta
- 20gr. unt

Mod de preparare
Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel procedam si cu ouale.Pe cartofi punem sare, piper, si vegeta si amestecam cu grija.In caz ca folosim carnat cu sunca este bine sal lasam 5 minute in apa clocotita, apoi il feliem.
In vas de iena pe care il ungem cu unt si incepem sa aranjam:
Un rand de cartofi
Putini carnati
Putine oua

Ultimul strat trebuie sa fie cartofii.

Luam un vas in care batem oul adaugam smantana si laptele , se poate pune putina sare dupa gust si se toarna peste cartofi.

Se pune la cuptor preincalzit la 180c si se lasa 40min.
Cea mai adecvata salata este de salata verde cu ridichi rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu